Alapvetően csirkével akartam megcsinálni ezt a levest, de szembejött velem a boltban egy édesburgonya és nem bírtam otthagyni, így a csirkét a feljebb található pirított tésztában hasznosítottam :)
Hozzávalók:
- 1 szál zöldhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 édesburgonya
- fél doboz konzerv kukorica
- 20 dkg spenótlevél (mélyhűtött)
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál keményítő
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kisebb chili paprika
- frissen reszelt szerecsendió
A hagymát felkarikázzuk és az aprított fokhagymával együtt egy lábosba dobjuk kevés olívaolajra. Alacsony tűzön pároljuk meg, amíg az édesburgonyát meghámozzuk és egyenlő nagyságú darabokra felkockázzuk. Mehet a burgonya a hagymához, és kb. 10 percig dinszteljük őket együtt.
Adjunk hozzá sót és reszeljük a tetejére a szerecsendiót. Mehet bele a kukorica és a chili, majd felöntjük vízzel és beledobjuk a fagyott spenótot is. Forrástól számítva kb. 15 perc alatt megfő, de figyelünk oda, mert az édesburgonya hamar szétfő.
A hideg tejfölt keverjük el az egy kanál keményítővel, és habarjuk be vele a kész levest. A végén még adhatunk hozzá sót és szerecsendiót, ha szükséges, illetve egy kevés kurkumával lehet színezni.
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlés