2014. június 8.

Tonhalas és csirkés tortilla tekercs zöldfűszeres szósszal

Szeretek tortilla-ba tekerni dolgokat, mert rengetek variációban el lehet készíteni. Egy trükkje van: fel kell melegíteni a lapokat, mielőtt megtöltjük őket, különben törni fog. Nem javaslom a mikrózást, sokkal jobb, ha az ember egy száraz serpenyőben fél percig mindkét oldalát pirítja a tortilla lapoknak, ettől még finomabb is lesz. Akinek gondjai vannak a tortilla feltekerésével, íme egy kis segítség: 


4 személyre 6 darab 25 centi átmérőjű tortilla lap elegendő kell legyen.

Hozzávalók a tonhalkrémhez:
  • 1 doboz konzerv tonhal sós lében 
  • 2 evőkanál majonéz
  • egy negyed citrom leve
  • frissen őrölt bors 
A tonhalat tegyük egy tálba és villával szedjük szét szálaira, majd jöhet hozzá az összes többi hozzávaló, amivel alaposan elkeverjük. Kóstolni kell, hogy elég sós e, illetve kell e még bele citromlé. 

  Hozzávalók a csirkéhez:
  • 1 csirkemell filé
  • frissen őrölt bors 
A csirkemellet hosszában csíkokra vágjuk és egy kevés olajon mindkét oldalon megpirítjuk, de ne szárítsuk ki. Pár perc elég mindkét oldalnak. Közben sózzuk és borsozzuk meg.


Hozzávalók a zöldfűszeres szószhoz:
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz 
  • 1 marék snidling 
  • 1 marék kakukkfű
  • egy kevés petrezselyem
  • frissen őröl bors 
Az összes fűszert apróra vágjuk, nyilván a kakukkfűnek csak lecsipegetjük a leveleit, és hozzákeverjük a tejfölhöz. Jöhet bele a kevés majonéz, só, bors, alapos keverés és kóstolás. 
 
 
Ezek után annyi a dolgunk, hogy a tortilla lapokat tetszés szerint megtöltjük. Én a csirkésbe tettem a szószból, volt benne jégsaláta, apróra vágott újhagyma, ruccola, egy kevés sajt és koktél paradicsom félbe vágva. A tonhalasba szintén került ruccola,  újhagyma, sajt, paradicsom és volt olyan, amibe tettem a szószból is. 

1 megjegyzés:

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.