2014. január 26.

Sonkába tekert mozarella rukkolával és balzsamecettel

Pármai sonka és bivalymozzarella hiányában feketeerdei sonkával és sima, boltban kapható mozzarellával is simán elkészíthető ez a recept. Balzsamecet és rukkola fanatikusoknak tetszeni fog. 


Hozzávalók 2 személyre:
  • 3 csomag mozarella 
  • friss rukkola ízlés szerinti mennyiségben
  • 9 szelet feketeerdei sonka
  • sötét balzsamecet 
Minden mozzarella golyót három vastagabb szeletre vágunk. Betekerjük mindegyiket 1-1 szelet sonkába, ha szükséges akkor az oldalán átszúrhatunk egy fogpiszkálót, hogy egyben maradjon. Nagyon forró serpenyőben mindkét oldalát a sonkának megpirítjuk, és hozzáöntjük a balzsamecetet. 


Egy pár percig hagyjuk forrni, hogy az ecetessége elpárologjon, és szép sűrű legyen. Még forrón rápakoljuk a tányérra halmozott rukkola tetejére, és az egészet meglocsoljuk a balzsamecetes szósszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.