2013. november 1.

Babaváró narancsos-csokis trüffeltorta

"Ildi, az utolsó napodra kérhetsz bármit, megsütöm neked!" Ez a könnyelmű mondat hagyta el a számat kb. egy hete, mire Drága Ildi a következőt felelte: "Narancsos-csokis trüffeltortát szeretnék". Miután kifejeztem hálámat, hogy mennyire egyszerű dolgot választott, inkább nekiálltam a sütésnek :) Sajnos kép csak egy készült, az se túl jó minőségű, de a köz kérérésnek eleget téve felteszem a receptet. Azt hiszem egy süteményhez soha életemben nem használtam még fel ennyi csokit egyszerre, de jó sokan voltunk rá, úgyhogy nem okozott lelkiismeret furdalást :)


A piskóta receptjét az előző receptben találjátok, annyi különbséggel, hogy trüffeltortához kakaós piskóta a menő, úgyhogy a liszthez még két evőkanál kakaóport is hozzá kell adni.

Hozzávalók a trüffelkrémhez: 
  • 6 dl habtejszín
  • 60 dkg jó minőségű fekete csoki (70%-os)
  • fél narancs leve
  • egy egész narancs héja
  • 2-3 evőkanál kandírozott narancshéj
A krémhez a tejszínt feltesszük egy lábosban kis lángon melegedni, és gyakran kevergetve addig melegítjük, amíg egyszer felforr. A csokit összetördeljük egy mély, rozsdamentes edénybe, és amikor a tejszín felforrt, hozzáöntjük a csokihoz. Alaposan elkeverjük, amíg sima és fényes lesz. Belereszeljük a narancshéjat és belefacsarjuk a fél narancs levét. A meleg keveréket szobahőmérsékletűre kell hűteni, vagy hűtőbe tenni egy éjszakára.Amikor lehűlt, elektromos habverővel addig verjük, amíg egy fényes, krémes állagú trüffelkrémet kapunk.A végén belekeverjük a kandírozott narancshéjat is. Azt azért kiemelném, hogy ha a csokit nagyon hamar lehűtjük, akkor a sima krémből állaga nagyon hamar megváltozik, és bekeményedik, forgácsolódni fog, ezért nagyon óvatosan kell vele bánni. A piskótát három felé vágjuk, megtöltjük a rétegeket krémmel, majd az egész tortát bevonjuk kívülről is a krémmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.