2013. március 28.

Pestos csirkecomb parmezán gombócokkal

 Nem saját a recept, igaz egy picit alakítanom kellett rajta, a márciusi Good Food-ban olvastam, csak ott 8 emberre van leírva a recept és kicsit durva mennyiségű alapanyag kell hozzá. Kicsit macerás recept, úgyhogy akkor fogjatok bele, amikor van időtök rá. Én saját készítésű bazsalikom pestot használtam, amiből van elég sok a mélyhűtőben :)


Hozzávalók 4 emberre
  •  8 csirke felsőcomb bőr és csont nélkül
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 3 szál szárzeller
  • fél fej vöröshagyma
  • fél póréhagyma
  • 5-6 szem szárított paradicsom
  • 3 marék zöldborsó 
  • 2 dl fehérbor
  • fél liter csirkehúsleves
  • 2 babérlevél
  • 10 dkg bazsalikom pesto
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • egy marék pirított mandula
 Vegyünk egy olyan tálat, amit a sütőbe is be tudunk tenni, vagyis ne legyen műanyag fogója. A csirkecombokat egy kevés olívaolajon süssük elő, csak amíg egy kicsit megpirulnak mindkét oldalon. Vegyük ki őket, és a helyére jöhet a szalonna, amit ropogósra pirítunk. Utána jöhet bele az apróra vágott hagyma, póréhagyma és zeller, fedjük le és pároljuk őket puhára. Amikor ez megvan, egy evőkanál liszttel keverjük el az egészet, és öntsük fel a borral. Amikor már forr, jöhet bele a csirke alaplé és a babérlevél. Tegyük vissza a csirkecombokat és fedjük le, legalább fél órára. Ha sok a víz, fedő nélkül forraljuk, amíg elég sűrű nem lesz a szósz. Amikor ez megvan, mehet bele a borsó, a pesto és a paradicsom. 
A lisztbe morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a sütőport és a sajtot, majd annyi vizet adjunk hozzá, hogy ragacsos tésztát kapjunk. Formázzunk belőle golyókat és mehet a csirke mellé, a tetejét szórjuk meg a felaprított mandulával. 200 fokos sütőben addig süssük, amíg a sajt gombócok belülről is át nem sülnek, ez kb.10-15 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.