2012. január 1.

Sajtos magokkal és túróval



Sok sajtos receptet kipróbáltunk már, de ez most nagyon bejött, amúgy is szeretjük a túróval készült sütiket, mert kevesebb liszt kell bele, és egyébként is nagyon finom ízt ad a tésztában lévő túró. Nem kell keleszteni, emiatt nagyon gyors is, bár beletelik egy időbe, míg összeáll a tészta, de ha az ember kitartóan gyúrja, akkor utána egy nagyon jól kezelhető tésztát kap, amit csak meg kell szórni sajttal és magokkal és már mehet is a sütőbe :) Meglepő módon a sütőben megduzzadnak, pedig se sütőpor, se élesztő nincs benne...Nem tudjátok véletlenül hogy ez miért történhet?


Hozzávalók:
  • fél kg liszt
  • fél kg túró 
  • 3-4 teáskanál só
  • 30 dkg sajt 
  • 1 tojás
  • 25 dkg margarin 
  • szezámmag, tökmag vagy napraforgómag a tetejére 
  • reszelt sajt a tetejére
  • 1 tojás a kenéshez

 A tésztához a margarint elmorzsoljuk a lisztben, és hozzáadjuk az átpasszírozott túrót is. Hozzáadjuk a 30 dkg reszelt sajtot és az egy tojást, illetve a sót. Az egészet addig gyúrjuk, amíg össze nem áll, és könnyen formázható, rugalmas tészta lesz belőle. Utána egy picit pihentetjük, amíg belisztezzük a nyújtó felületet, majd kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. Megkenjük tojással, megszórjuk magokkal és sajttal, felvágjuk és tepsire helyezzük a darabokat. 180 fokos sütőben olyan 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Érdemes hagyni, amíg teljesen kihűl, akkor lesz a legjobb az íze. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.