2012. január 12.

Csirke curry



Nem mindig rajongok a currys kajákért, de van amikor nagyon rámjön, mint pl. ma, ráadásul már régóta porosodik egy üveg bambusz a spejzban, úgyhogy végre felhasználtam. A jó curry titka hogy rengeteg fűszer kell bele, lehetőleg az elején meg is kell pirítani őket az olajban, akkor engedik ki az ízüket igazán. Tulajdonképpen bármilyen zöldséggel meg lehet csinálni, nekem most sárgarépa, kukorica és ez a bambusz volt itthon.

Hozzávalók egy nagy adaghoz
  • 1 egész csirkemell felkockázva
  • 2 sárgarépa 
  • 1 doboz kukorica 
  • 1 üveg szeletelt bambusz 
  • 1 doboz kókusztej
  • 2 evőkanál tejföl
  • római kömény
  • chili por 
  • curry
  • friss gyömbér
  • koriander mag
  • 2 kisebb fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk, a fokhagymával együtt. A serpenyőben egy kevés olajon elkezdjük pirítani, majd amikor már majdnem jó, hozzáadjuk a szemes fűszereket és egy ideig pirítjuk őket. Amikor ez megvan, hozzádobjuk a csirkét, az apróra vágott gyömbért meg a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel (ízlés szerinti mennyiségben adagolhatjuk őket, de szerintem legalább egy teáskanál mindegyikből kelleni fog) és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a sárgarépát és az egészet addig pároljuk, amíg  a répa meg nem puhul. Utána hozzáadjuk a bambuszt és a kukoricát, majd jöhet a kókusztej és a tejföl. Alaposan elkeverjük és kb. még 15-20 percig forraljuk sűrű kevergetés mellett, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Rizs illik mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.