2011. november 29.

Zelleres tonhalkrém


Ezt a receptet a Paleo szakácskönyvben olvastam, annyi különbséggel, hogy ott zsírt használ olaj helyett, és szárzellert a sima zeller helyett. Eddig mindig csak citromlével és majonézzel csináltam tonhalkrémet, az viszont örök kedvenc volt, de azt hiszem ez az új változat is nagyon be fog válni, mert eszméletlen finom.


Hozzávalók egy kisebb adaghoz
  •  1 doboz tonhal konzerv (kb. 15 dkg)
  • 2 evőkanál reszelt zeller
  • 2 keménytojás 
  • 2 szál újhagyma 
  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • egy fél citrom leve
  • só és bors
A keménytojásokat apróra vágjuk, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhalhoz. Utána jöhet a zeller, az apróra vágott hagyma, az olaj, a citromlé és a só meg a bors. Az egészet összekeverjük, majd kóstolunk, és ha bármi kell még bele, akkor pótoljuk. Hagyni kell állni egy pár óráig, akkor érnek igazán össze az ízek. 

3 megjegyzés:

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.