2011. november 29.

Mustáros chilis csirkeszárny sült céklával


Nem egy macerás kaja, csak elég lassú a cékla miatt, úgyhogy egy jó másfél órát kell számolni rá, mire megfő és megsül. A csirkeszárny hamar megvan, elég neki egy fél, 3/4 óra a sütőben, plusz a pirítás. Viszont egy nagyon kiadós, mégsem nehéz hétköznapi ebéd, amit csak úgy hirtelen is össze lehet csapni, ha van otthon cékla meg csirkeszárny a mélyhűtőben.


Hozzávalók 2 személyre
  • 10 db csirkeszárny
  • két evőkanál mustár
  • 2 evőkanál chili szósz 
  • 2 teáskanál méz
  • 2 táskanál barbecue szósz
  • 4 közepes méretű cékla 
  • 2 nagy evőkanál tejföl 
  • 4 gerezd fokhagyma 
  • olaj, só, frissen őrölt bors /

A céklákat meghámozzuk (javasolt a gumikesztyű használata :) ), és kisebb kockákra vágjuk őket. Megsózzuk, és egy kevés olajon feltesszük egy serpenyőben párolódni, lefedve. Időnként megkeverjük, de egy óra simán kell neki, hogy megpuhuljon. Közben a fokhagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a céklához, miközben párolódik. Addig a csirkéket egy tűzálló tálba fektetjük, besózzuk őket és tekerünk rájuk borsot. A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, és a csirkére öntjük, majd alaposan elkeverjük, hogy mindegyiket mindenhol bevonja a pác. Alufóliával lefedjük, és betesszük a sütőbe kb. fél órára, ha a csirke még fagyott, akkor 45 perc is kellhet neki. Amikor megpuhult, levesszük a fóliát és addig pirítjuk, amíg szép aranyszínű nem lesz a bőre.
A megpuhult céklát közben áttesszük egy edénybe, amit be lehet tenni a sütőbe. Hozzákeverjük a tejfölt, megint sózunk ha szükséges, és ezt is betesszük a sütőbe 200 fokra. Időnként megkeverjük, és addig sütjük, amíg szép krémes nem lesz, ez kb. 20 perc. Ennyi! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.