2011. július 13.

Sörben sült parázskrumpli és pangasius



Van egy régi szalonnás hal receptünk, amit a múltkor továbbfejlesztettünk sörös-szalonnás halra. Na most ezt egyszerűsítettem le egy egytálételre. Nem is macerás, csak a halat kell kivenni előző nap a mélyhűtőből. A régi recept szerint a hal szeletben van és a tetejére kerül a bacon, ebben az új verzióban a halat kis darabokra vágtam, és a bacon is darálva került a krumpli mellé. Azt kell mondjam a végeredmény jó lett! :)



Hozzávalók 4 személyre
  • 1 kg parázsburgonya
  • 2 nagy szelet pangasius filé
  • 10 levél rozmaring
  • 2 fej hagyma
  • 10 dkg bacon szalonna 
  • 2,5 dl világos sör
  • só, bors
A burgonyákat elnegyedeljük és egy kiolajozott edénybe tesszük. Megsózzuk és megborsozzuk őket. A hagymákat és a bacont egy robotgépben ledaráljuk és összekeverjük a krumplival. A rozmaringot apró darabokra vágjuk és megszórjuk vele hagymás krumplit. Az egészet lefedjük és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a krumpli meg nem puhul. Amikor ez megvan, a kockára vágott halat a tetejére dobjuk és megöntözzük a sörrel. Az egészet újra lefedjük és 15 percre visszatesszük. Utána levesszük a fedőt és addig sütjük, amíg a sör nagy része elpárolog és a krumpli teteje megpirul. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.