2011. június 27.

Tonhalas-zöldborsós rakott tészta


Mostanában folyamatosan konyhai balesetek érnek, úgyhogy fájdalomdíjul kaptam egy két darabból álló casserole szettet, a nagyobbik pont két embernek elég, a kisebbik pedig egy adagos. Másnap egyből kipróbáltam egy kis rakott tonhalas tésztával :)


Hozzávalók
  • egy fél csomag penne tészta
  • 1 doboz hámozott paradicsom 
  • 3 csepp édesítő
  • 1 fej hagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tonhal konzerv (sós lében)
  • zöldborsó ízlés szerint 
  • reszelt sajt
  • só, bors 
A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és feltesszük egy serpenyőben pirulni. A konzerv paradicsomot apróra összevágjuk és a hagymához adjuk. Adunk hozzá sót, borsot és egy kis vizet és a három csepp édesítőt. Beleöntjük a borsót is, és az egészet lefedjük. Addig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul, majd levesszük a fedőt és egy kicsit forraljuk a szószt, hogy sűrűbb legyen. Amikor ez megvan, a tészta egyharmadát beletesszük a tűzálló edényünkbe. Erre jöhet a tonhal egyharmada, és a szósz szintén egyharamada. Ezt megismételjük még kétszer, amíg minden elfogy, majd a tészta tetejét megszórjuk sajttal. A sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Nyári melegben még hidegen is nagyon jó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.