2011. június 29.

Teljes kiőrlésű rozmaringos pizzás csiga



Megragadt a fejemben a csigakészítés a múltkori fahéjas után. Ez a tészta most egyszerűbb, rendes élesztővel készült és csak teljes kiőrlésű liszt van benne. Tök egyszerű elkészíteni, a tésztát meggyúrja a kenyérsütő gép, keleszteni kell egy óráig, majd rárakni a többi hozzávalót, feltekerni és felszeletelni. A fűszerezése egy kicsit olaszos, a húst is ki lehet belőle hagyni, de én raktam bele egy kevés apróra vágott csípős kolbászt is.


Hozzávalók kb. 28 darabhoz: 

A tészta: 
  • 35 dkg Graham liszt
  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 nagy csipet só
  • 4 evőkanál olaj
  • 5 dkg friss élesztő
  • 3 dl meleg tej
  • 1 marék rozmaringlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás


A töltelék:
  • 1 kicsi sűrített paradicsom konzerv
  • 4-5 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál édes paprikakrém
  • 1 evőkanál oregano
  • 6-7 levél friss bazsalikom
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • egy kevés egészen apróra vágott kolbász
A tésztához kimérjük a lisztet, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. A rozmaringot egészen apróra felvágjuk és a sóval együtt a liszthez keverjük. Beleöntjük a gépbe, hozzáütünk egy tojást, a meleg tejet és az olajat, illetve a fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomjuk. Amikor a tésztát készre dagasztotta a gép, kivesszük és meleg helyen (pl. a sütőben 50 fokon) konyharuhával lefedve duplájára kelesztjük. 
Közben a töltelékhez összekeverjük a sűrített paradicsomot, a ketchupot és a paprikakrémet. Hozzáadjuk az oreganot és jól elkeverjük. A bazsalikomot egész apróra felvágjuk, a kolbásszal együtt. A sajtot lereszeljük.
Amikor a tészta kellően megkelt, kilisztezett felületen újra átgyúrjuk és kinyújtjuk téglalap alakúra, amilyen vékonyra tudjuk, vagy szeretnénk. A paradicsomkrémet rákenjük, és megszórjuk a többi hozzávalóval. A hosszabbik oldalon feltekerjük és kb. kétcentis darabokra vágjuk. Egy tojással megkenjük a tetejét, és a sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.