2011. május 24.

Bundában sült pulykafalatok currys cukkini salátával

Az ebédre evett három falat tésztasaláta és 8 db eper délutánra megette a hatását, és a Gasztro olvasgatása után rámjött a főzhetnék. Reggel vettem egy pár gyönyörű cukkinit, pulykamell pedig volt a mélyhűtőben. A végeredmény elég jó lett, meg kell mondjam. Így már teli hassal várhatom, hogy jöjjön az eső, ahogy mostanában mindig szokott :)


Hozzávalók a pulykához
  • pulykamell 
  • fokhagyma granulátum 
  • egy kevés fehérbors 
  • 1 késhegynyi fahéj
  • tojás, liszt és morzsa a panírozáshoz
A pulykamellet falatnyi darabokra felvágjuk. A fűszereket összekeverjük egy edényben, és a felét a liszthez, a másik felét pedig a morzsához adjuk. A pulyka darabokat finoman megsózzuk, majd bepanírozzuk őket. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a darabokat, és egy nagyon pici olajat csorgatunk rájuk. A papírt is érdemes megolajozni,hogy alulról is süljenek a darabok. 200 fokon addig sütjük, amíg mindenhol aranybarna lesz és ropogós. Sütés közben érdemes a darabokat megforgatni.

Hozzávalók a salátához
  • 2 cukkini
  • 2 dl natúr joghurt 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • 1 teáskanál madras curry por
  • fél teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál curry por 
A cukkinikat lereszeljük és serpenyőben egy kicsit megfonnyasztjuk, de fontos, hogy ne főzzük meg teljesen. Közben az öntethez valókat összekeverjük, és amikor a cukkini kész, hozzákeverjük azt is. Hagyjuk kihűlni legalább szobahőmérsékleten, de a hűtőbe is be lehet tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.