2011. május 11.

Bodzavirágos palacsinta


A Gerecsében tett kirándulás egyik meglepetése a bodzavirág volt, amit véletlenül találtunk visszafelé. Sikerült szedni egy pár darabot, így az egyik nagy kedvencem, bodzavirágos palacsinta lett belőle :)

Hozzávalók 4 emberre
  • 5-6 nagyobb bodzavirág
  • 30 dkg simaliszt 
  • 2 tojás 
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • tej vagy víz 
  • egy kevés olaj
  • fél citrom héja


Először is a bodzavirágot nagyon alaposan megmossuk. A virágokat lecsipkedjük a száráról, és félretesszük, amíg a tésztát elkészítjük. A lisztet kimérjük. Egy edényben összekeverjük a két tojást, a tej egy részét, a két csomag vaníliás cukrot és az olajat . A lisztet apránként hozzáadjuk, amikor túl sűrű, akkor adunk még hozzá tejet vagy vizet. Ezt addig ismételjük, amíg a liszt elfogy, a végén pedig a megfelelő állagúra hígítjuk a tésztát. A legvégén hozzákeverjük a bodzavirágot. Hagyjuk állni egy picit, hogy a liszt megszívja magát, majd utána egy picit még hígítunk rajta. A palacsintákat megsütjük, és mézzel, vagy juharsziruppal meg is esszük őket egyből :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.