2011. március 7.

Avokádó salsa

Avokádóból eddig szinte mindig guacamole-t csináltam, illetve csirkesalátát (receptje fent van a blogon, a régebbi bejegyzések között :) ), de most valami salsa szerű dolgot is ki akartam próbálni. Télen, amikor nincs igazán finom paradicsom, nagyon jó helyettesítője lehet a paradicsomos bruschettának! Az avokádó amúgy is egészséges, tele van telítetlen zsírsavakkal, nem mellesleg nagyon finom.

Hozzávalók 
  • 2 érett avokádó
  • 1 nagy paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj 
  • só és frissen őrölt bors
  • egy fél citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma összenyomva
Az avokádót és a paradicsomot felkockázzuk, és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Alaposan összekeverjük, ügyelve, hogy az avokádót ne nyomjuk szét, mert ha érett, nagyon krémes az állaga, és egy pillanat alatt szétmegy, itt pedig pont az a jó, ha nagyobb darabokban marad. Pirítósra halmozzuk, és megesszük :) Jót tesz neki egyébként, ha hagyjuk állni picit, hogy jobban összeérjenek az ízek. 

2 megjegyzés:

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.