2011. január 26.

Almás-mozzarellás töltött gomba



Hozzávalók
  • fél kg nagyobb méretű gomba kalapja
  • a gomba tönkje felszeletelve
  • 1 csomag mozzarella sajt apróra vágva 
  • 1 kisebb fej hagyma apróra vágva 
  • 1 alma apróra vágva
  • 10 dkg angol szalonna vagy más hasonló
  • 1 ág friss rozmaring 
  • só, bors, olíva olaj 
A gombákat megmossuk és a tönköket óvatosan kiszedjük. Egy pici olívaolajat rakunk egy tűzálló tálba és beleállítjuk a gombafejeket. A hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon elkezdjük dinsztelni. Közben az angolszalonnát, az almát, a gomba tönkjét és a mozzarellát apróra vágjuk. A rozmaring leveleit egész apróra összevágjuk. Amikor a hagyma félig jó, hozzáadjuk a szalonnát, a gombát és az almát, és együtt pároljuk őket, amíg az alma meg nem puhul picit. Közben óvatosan sózunk, és borsozunk, és hozzáadjuk a rozmaringot. Amikor kész, még melegen hozzákeverjük a mozzarellát. Beletöltjük a gomba fejekbe a keveréket, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.