2010. október 13.

Csirkés avokádó saláta

Csirkés avokádó saláta // Avocado salad with chicken fillet


Kellett egy gyors avokádós recept, miután kb. négy napja érlelem a boltból igencsak éretlenül elhozott avokádókat a napon :) Igaz, hogy a guacamole az abszolút kedvenc avokádó téren, de szerettem volna egy olyat is csinálni belőlük, amit tortilla vagy pirítós nélkül is meg lehet enni. Így jött a saláta, és mivel kifejezetten kívántam a húst, lett benne csirke is. Azt kell mondjam kifejezetten laktató, akár magában is simán elmegy egy ebédnek. Íme hát a recept :)

Hozzávalók / Ingredients

2 avokádó / 2 avocados
1 csomag mini mozzarella / one packet of mini mozzarella balls
1 gerezd fokhagyma / 1 clove of garlic
citromlé / lemon juice
kakukkfű / thyme
só, bors / salt, pepper

Elkészítése / Preparation

Először is a csirkemellet kisebb csíkokra vágjuk és sóval, borssal elkezdjük pirítani. Közben az egy gerezd fokhagymát felaprítjuk, és amikor a csirke már majdnem kész van hozzáadjuk és együtt készre sütjük őket. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közben az avokádót nagyobb darabokra felvágjuk, a lecsöpögtetett mozzarella golyókat is félbe szedjük (így jobban magába szívja az ízeket, és a citrom levét). Egy tálba rakjuk őket, ráfacsarjuk a citrom levét ízlés szerint, és megsózzuk. A kakukkfű levelet is rácsipkedjük, és a végén jöhet hozzá a csirkemell, a kevés olajjal együtt amin sütöttük. Az egészet óvatosan összekeverjük, nehogy az avokádó összetörjön. Lehet, hogy érdemes hagyni egy kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek, de egyből elfogyasztva is nagyon finom!

Slice the chicken breast fillets, add some salt and pepper and start frying it. Chop the clove of garlic and add it when the chicken is almost done, fry them together until done. Meanwhile dice the avocados, add the mozzarella balls, the lemon juice, the thyme and some salt and pepper. At last add the chicken and mix the whole salad carefully. You might want to let it rest for a couple of hours but its absolutely delicious right away too :)

2 megjegyzés:

  1. Ez az saláta egyszerűen Isteni! Köszönöm a receptet!
    Anikó

    VálaszTörlés
  2. Szia Anikó!

    Köszi szépen, nagyon örülök, hogy ízlett neked is! :)

    VálaszTörlés

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.