2010. szeptember 29.

Őszi mézes - gyömbéres keksz

Az egyik legfinomabban illatozó süti, miközben sül. Akár még a mézeskalácsot is helyettesítheti karácsonykor, annyira finom. 


Hozzávalók
  • 20 dkg liszt 
  • 10 dkg cukor 
  • 10 dkg vaj
  • 2 kávéskanál sütőpor 
  • 3 evőkanál méz
  • egy kis darab gyömbér 
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • egy negyed citrom héja és leve
A lisztet a cukorral, a sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük. Belereszeljük a gyömbért, a citrom héját és a levét. A vajat kis darabokban hozzádobjuk a liszthez, és összemorzsoljuk a lisztet a vajjal. Amikor ez kész, hozzáadjuk a mézet, és utána összegyúrjuk a tésztát. Elég puha lesz, kézzel formálható. Kis gömböket csinálunk belőle, amiket ellapítunk a sütőpapíros tepsin. 190 fokon kb. 15 perc alatt megsülnek. Érdemes a konyhában lenni, amíg sül, eszméletlen illata van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.