Ebben a melegben személy szerint a leves a maximum, amit főtt étel kategóriában kedvem van megenni. Egy hasonló levest ettem a minap egy étteremben, úgyhogy megpróbáltam házilag rekonstruálni az itthoni alapanyagokból. Elég sűrű, kiadós leves, pont jó, ha az ember mást már nem is akar enni.
Hozzávalók:
- egy fél csirkemell felkockázva
- három-négy levél kínai kel csíkokra vágva
- 2-3 vékonyabb szál sárgarépa karikára vágva
- egy marék gomba szeletekre vágva
- egy kis marék spagetti tészta félbetörve
- 2 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál keményítő
- 1 szál tárkony
- rozmaring ízlés szerint
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 teáskanál thai red curry
- só, bors
A feldarabolt csirkét egy kis olajon fehéredésig pirítom, sózom és borsozom, lefedve megpárolom kb. 10 perc alatt, majd hagyom elfőni a vizét és egy kicsit megpirítom, hogy szép színe legyen. Egy tányérra kiszedem a megpirított csirke darabokat, az edényembe pedig beledobom a kínai kel csíkokat. Nem kell neki sok idő, hamar összeesik, egy picit pirítom és már dobom is hozzá a gomba szeleteket.
Amikor a gomba pici levet engedett, beledobom a karikára szeletelt sárgarépát, átkeverem, hozzáadom a fűszereket, a curryt, a kurkumát, a tárkonyt és a rozmaringot. Összekeverem, és kb. másfél liter vizet öntök hozzá, attól függően ki mennyire akarja sűrűre a levest. Lefedve addig főzöm, amíg a sárgarépa meg nem puhul.
Amikor a gomba pici levet engedett, beledobom a karikára szeletelt sárgarépát, átkeverem, hozzáadom a fűszereket, a curryt, a kurkumát, a tárkonyt és a rozmaringot. Összekeverem, és kb. másfél liter vizet öntök hozzá, attól függően ki mennyire akarja sűrűre a levest. Lefedve addig főzöm, amíg a sárgarépa meg nem puhul.
Eközben a tésztát külön megfőzöm egy kisebb edényben, és amikor a répa is megpuhult, hozzáadom a leves többi részéhez.
A tejfölt a keményítővel és a levesből egy kis lével simára keverem, majd a levest leveszem a tűzről és hozzákeverem a habarást. Vissza a tűzre, kettőt rottyan és már kész is.
Ha lett volna itthon szárzeller vagy babcsíra azt is biztosan rakok bele. A végén még egy kis friss rozmaringot is raktam hozzá, hogy felélénkítse az ízeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.