2010. január 18.

Vasárnapi ebéd a barátoknak

Az, hogy mind elfogyott, remélem a sikert mutatja :)

A menü / The menu:
Paradicsom bazsalikommal és mozzarellával
Mustáros-rozmaringos csirketekercs
Málnás kávékrém

Paradicsom bazsalikommal és mozzarellával
Kisebb darabokra vágott paradicsomot összekeverünk félbevágott olívabogyóval és a mozzarella golyókkal, és az egészet egy kis olívaolajjal összemixelt bazsalikommal ízesítjük. Frissen őrölt bors és só megy rá.


Mustáros-rozmaringos csirketekercs 





Hozzávalók
  • csirkemell
  • rozmaring 
  • mustár
  • fokhagyma
  • só, bors
  • húskötöző cérna
A fél csirkemelleket hosszában szeletekre vágjuk. Érdemes bepácolni előző este. A páchoz csak össze kell keverni a mustárt a széttört fokhagymával. Bekenjük vele a csirkéket. Másnap a csirkeszeletekre egy-egy kis rozmaring ágat rakunk, feltekerjük, és megkötözzük a cérnával. Serpenyőben elősütjük, majd fóliával lefedve 200 fokos sütőben készre sütjük. A végén lehet sajtot rakni a tetejére, és még tovább sütni, amíg meg nem pirul. Sütőben sült, olívaolajos krumplival, vagy párolt zöldséggel lehet köríteni
Málnás kávékrém 

Hozzávalók
  • mascarpone
  • málna (mélyhűtött is lehet) 
  • instant kv /
  • tej
  • porcukor 
  • babapiskóta 
  • rum, vagy rum arom 
A mascarponét összekeverjük a kis forróvízben feloldott kávéval, rummal, vagy rum aromával és a porcukorral. Módosítsuk az arányokat, ízlés szerint.A tejben feloldunk egy kevés kávét, és adunk hozzá egy kis rumot. A babapiskótákat kis időre belemártjuk a tejbe, és a pohár aljára tesszük őket. A málna egy részét a piskótára rakjuk, aztán jöhet a krém, majd megint málna, és megint krém. Hideg helyen hagyjuk állni egy kicsit.

1 megjegyzés:

  1. Hmm...valószínűleg nem csak krasziboszi üstje alól kikerülve finom:) aki jót akar magának(és szeretteinek), az kipróbálja:) nagyon megéri:)

    VálaszTörlés

Ha ízlett, kommentelj! / Make a comment if you liked it.